REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Okrugli stol “Inteligentne instalacije i obnovljivi izvori energije”

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

17. studenoga 2021.

S početkom u 09.00h u prostorijama ZOO hotela Osijek, održan je okrugli stol na temu “Inteligentne instalacije i obnovljivi izvori energije”. Svrha okruglog stola je razmjena iskustava i znanja među stručnjacima iz gospodarskog i obrazovnog sektora te utvrđivanje potrebnog sadržaja izbornog modula u području inteligentnih instalacija i obnovljivih izvora energije (djelomična kvalifikacija na razini 4.2).

Okrugli stol otvorio je profesor Mirko Mesić predstavljanjem strukovnih kurikuluma. Dotaknuo se teme zastupljenosti odrđenih tema iz područja inteligentnih instalacija i obnovljivih izvora energije te na koji način je planirano provećati zastupljenost tih istih tema u novom strukovnom kurikulumu.

Prof.dr.sc. Željko Hederić nadovezao se s raspravom o primjeni inteligentnih instalacija u okviru koncepta pametnih mreža u službi povećane efikasnosti uz korištenje obnovljivih izvora energije. Naglasio je i prednosti inteligentnih instalacija u svakodnenom životu i na koji način nam one olakšavaju obavljanje nekih rutinskih poslova.

Za kraj okruglog stola prof.dr.sc. Davor Kralik upoznao je sudionike s obnovljivim izvorima energije kao mogućnošću sufinanciranja znanosti. Istaknuo je važnost biomase i ostataka industrijskog bilja poput ostataka šećerne repe i industrijske konoplje za preradu. Naveo je procese briketiranja i peletiranja zajedno s biokemijskim pretvorbama kao ključ prerade i dolaska do obnovljivih izvora energije.

Možda će Vas zanimati i ovo …

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Skip to content