REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

RCK Edukacija – Poslovno planiranje i poslovni plan

Autor: admin

14. srpnja 2021.

U prostorijama Poduzetničkog inkubatora BIOS u ponedjeljak 31. svibnja održane su dvodnevne edukacije od strane Centra za poduzetništvo Osijek, na kojoj je sudjelovao projektni tim RCK te partneri iz Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije.

Voditeljica edukacije Bojana Oršić sudionike je upoznala o važnosti poslovnog planiranja i poslovnog plana. Edukacija se pokazala vrlo korisnom za sve sudionike jer su stekli temeljna znanja o planiranju i organizaciji te realiziranju potencijalne poduzetničke ideje.

Edukacija se sastojala od tri ključna dijela: „Uvod – zašto planiramo – zašto radimo poslovni plan?“, „Osnovni elementi poslovnog plana“ i „O poslovnom planiranju i poslovnom planu“.

U uvodnom dijelu sudionicima je objašnjena važnost poslovnog plana, odnosno značaj u donošenju važnih odluka jer nam omogućava definiranje jasnih ciljeva za tvrtku.

Voditeljica Oršić prošla je i objasnila sve ključne točke koje je potrebno proći prije pokretanja, ali i tijekom provođenja poduzetničke ideje. Svi su se sudionici na realnim primjerima imali priliku upoznati s provođenjem važnih elemenata za uspješno poslovanje.

U zadnjem dijelu edukacije fokus je bio na kreiranju poslovnog plana. Sudionici su zajednički prolazili kroz ključne točke: „Sažetak poslovnog plana, menadžment i organizacija, opis poduzeća, informacije o poduzetniku, terminski plan, analiza tržišta i konkurencije, prodajna strategija i marketinški plan, opis djelatnosti, razvoj proizvoda ili usluga, lokacijska analiza i dodaci.“ Voditeljica je ukazala na najčešće greške kod pisanja poslovnih planova, ali i važne preporuke prilikom njihove izrade.

Edukacija je provedena u okviru projekta RCK ELPROS koji je u potpunosti financiran s europskim sredstvima – sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda te sredstvima Državnog proračuna. Projekt je nastao u okviru poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“.

Projekt je vrijedan 43.102.561,87 kuna te će biti svojevrsna nadogradnja na već potpisani ugovor za izgradnju i opremanje ELPROS-a. Podsjećamo, projekt za izgradnju i opremanje ELPROS-a vrijednosti 29.942.296,47 kuna potpisan je 14.2.2020., te je ukupna vrijednost projekta RCK ELPROS 73.044.858,34 kune.

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Podcast 3-Denis Sušac

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content