REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Drugo izdanje ENTER konferencije u Splitu okupilo stručnjake iz obrazovnog sustava

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

5. prosinca 2022.

Drugo izdanje ENTER konferencije u Splitu okupilo stručnjake iz obrazovnog sustava

U Splitu je održano drugo po redu izdanje ENTER konferencije koja se i ove godine smjestila u Spaladium areni. Glavni cilj ove konferencije bio je razvoj i unaprjeđenje rada s darovitom djecom i mladima. Okupila je sve one koji daju svoj doprinos u unapređenju odgojno-obrazovnog sustava, od nastavnika i profesora do pojedinaca i tvrtki koje svojim inovacijama i kreativnošću stvaraju dodanu vrijednost ljudskim potencijalima, ali i samom tržištu. Na tri pozornice, svoja iskustva prenijelo je 124 stručnjaka iz RH i inozemstva, a svoj doprinos dali su i predstavnici Regionalnog centra kompetentnosti ELPROS koji su se predstavili na interaktivnom štandu.

Konferenciju su organizirali Splitsko-dalmatinska županija i Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, a posjetitelji su slušali teme i predavanja poput:

  • Nacionalni razvojni plan odgojno-obrazovnog sustava – što nas čeka
  • Školski kurikulum – alat za razvoj ustanove
  • Inovativne metode u STEM području
  • Učenici s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama
  • Stjecanje vještina uz digitalne inovacije
  • XR u edukaciji, poslu, turizmu i zdravlju

Poseban dio bio je predviđen za zabavno-edukativne sadržaje, a u sajmišnom prostoru posjetitelji su mogli vidjeti poduzetničke vještine učenika i njihovih mentora na djelu, gdje su prodavali proizvode učeničkih zadruga, promovirali projekte i svoje škole.

Ova konferencija izvrsna je polazna točka za informiranje o mogućnostima i novostima u obrazovnom sustavu, a u Regionalnom centru kompetentnosti ELPROS u korak smo s inovativnim metodama u STEM području te potičemo mlade na razvoj digitalnih inovacija.

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content