REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Dubrovnik EXPO pružio tri dana edukativnog i dinamičnog sadržaja

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

5. studenoga 2022.

Dubrovnik EXPO pružio tri dana edukativnog i dinamičnog sadržaja

Predstavnici Regionalnog centra kompetentnosti ELPROS sudjelovali su na EXPO sajmu u Dubrovniku koji se održao od 3. do 5. studenoga, a bila je to izvrsna prilika za koordinaciju i umrežavanje s drugim RCK-ovima.

Nakon što je prošle godine nadmašio sva očekivanja, Dubrovnik EXPO nametnuo se kao referentna točka za obrazovne ustanove i mlade koji tek trebaju odabrati buduće zanimanje. Sajam je okupio srednje škole, fakultete, regionalne centre kompetentnosti, poslodavce, europske institucije i nadležna ministarstva. Obilježile su ga edukativne panel rasprave, radionice i samostalna predstavljanja tvrtki. Sudionici su imali priliku slušati i raspravljati o temama poput:

  • Financijska pismenost
  • 2023. Europska godina vještina
  • Radna snaga budućnosti – kako upravljati kadrovima?
  • Internet of things
  • Zapošljivost osoba s invaliditetom

Ravnatelj Regionalnog centra kompetentnosti ELPORS, Antun Kovačić, na sajmu je sudjelovao u raspravi na temu obnovljivih izvora energije i predstavio Erasmus+ mogućnosti i prilike za učenike. Osim toga, sudjelovali su i učenici kojima se pružila prilika za edukaciju i dodatno usmjeravanje u željenom području, a predstavnici projektnog tima RCK ELPROS sajam su iskoristili za koordinaciju i umrežavanje s drugim RCK-ovima i tvrtkama.  Predstavili su mobilne interaktivne aplikacije te neke od tekućih i nadolazećih aktivnosti poput programa osposobljavanja i usavršavanja koji odraslim osobama omogućuju upis u deficitarna zanimanja.

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content