REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Edukacija – vođenje ženskog tima

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

15. studenoga 2021.

Vođenje ženskog tima je vještina koja je potrebna sve većem broju organizacija. 

Dok smo nekad ženske timove viđali samo u vrtićima, školama i timovima medicinskih sestara, danas ovakve timove susrećemo u svim mogućim zanimanjima i vrstama organizacija. 

Istraživanja kažu kako su ženski timovi nerijetko višestruko učinkovitiji od muških. No, i dalje nažalost susrećemo neutemeljene predrasude o ženskim ili pretežito ženskim timovima.

Ne razumijevajući zakonitosti ženskog tima manageri ponekad inzistiraju da se dovede određeni broj muškarca kako bi se tim “izbalansirao”.

Kako bi se maknule predrasude i dao bolji uvid u funkcioniranje timova održana je edukacija „Vođenje ženskih timova“. Jedan od ciljeva je ujedno i uvid u dinamiku ženskog tima i spoznaja korisnih tehnika upravljanja.

Predavanje je održano 12.11. u Slavonskom Brodu u sklopu projekta RCK ELPROS. Voditeljica Miljenka Plazonić Bogdan, usporedno je istaknula koji načini upravljanja bolje odgovaraju ženskim, a koji muškim timovima te kako ih pravilno izgraditi. Sudionici su upoznati s  tipičnim izazovima ženskog tima i kako ih pretvoriti u prednosti. Te na koji način motivirati i kako voditi ženski tim kao žena ili muškarac.

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content