REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Infrastrukturni projekt dobro napreduje

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

13. kolovoza 2021.

U sklopu projekta RCK ELPROS, Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnosti i kohezija 2014-2020 radovi na izgradnji zgrade i adaptaciji postojećih prostorija su u punom jeku.

Na novo izgrađenoj zgradi je postavljen krov, te trenutno traju unutarnji radovi. U tijeku je faza ugradnje stolarije i ugradnja komunalnih i električnih instalacija.

Nakon izvođenja radova slijedi opremanje modernom specijaliziranom opremom, inovativnim tehnologijama te opremom za rad učenika s poteškoćama. Dogradnjom škole osigurat će se i smještajni kapaciteti za korisnike RCK-a. U sklopu Centra osigurat će se smještajni kapaciteti za 20-ak gostujućih učenika, profesora i predavača koji će dijeliti vlastita znanja i iskustva s našim učenicima, ali i koji će učiti od naših profesora i mentora.

Cilj projekta je unaprjeđenje infrastrukture Elektrotehničke i prometne škole u Osijeku kao regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u skladu s potrebama tržišta rada na regionalnoj razini te intenziviranje suradnje sa sličnim centrima u EU.

Podsjećamo, cijeli projekt u potpunosti je financiran europskim sredstvima. Projekt za izgradnju i opremanje ELPROS-a vrijednosti je 29.942.296,47 kuna.

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content