REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Infrastrukturni projekt napreduje po planu

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

27. rujna 2021.

U sklopu projekta RCK ELPROS, Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnosti i kohezija 2014-2020 radovi na izgradnji zgrade i adaptaciji postojećih prostorija odvijaju se po planu.

Nakon što je na novoizgrađenoj zgradi postavljen krov, pri kraju su radovi na postavljanju vanjske stolarije. Na zapadnoj strani zgrade započeli su radovi postavljanja termoizolacije, te su krenule pripreme za postavljanje staklene fasade na zgradu.

Unutarnji radovi napreduju po planu. Trenutno traju radovi postavljanja hidroizolacije i podnih pločica. Također, traje montaža vodovodnih cijevi i ventilacije.

Kao što smo i ranije spomenuli po završetku planiranih radova uslijedit će opremanje modernom specijaliziranom opremom, opremom za rad učenika s poteškoćama i inovativnim tehnologijama, te će se dogradnjom škole osigurat smještajni kapaciteti za 20-ak gostujućih učenika, profesora i predavača.

Projekt za izgradnju i opremanje ELPROS-a vrijednosti je 29.942.296,47 kuna, te je u potpunosti financiran europskim sredstvima.

Cilj projekta je unaprjeđenje infrastrukture Elektrotehničke i prometne škole u Osijeku kao regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u skladu s potrebama tržišta rada na regionalnoj razini te intenziviranje suradnje sa sličnim centrima u EU.

 

 

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Podcast 3-Denis Sušac

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content