REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Nastavak edukacije za nastavnike u području izrade digitalnih alata

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

30. kolovoza 2021.

Nakon prvog dijela edukacija održanih u srpnju ove godine, edukacije za nastavnike u području izrade digitalnih alata nastavljene su prošlog tjedna. Edukacije su trajale od srijede 25. do petka 27. kolovoza na kojima je predavač Zoran Jančić s nastavnicima obradio zanimljive i u praksi vrlo korisne elemente.

Nastavnici su razvili vještine kako pravilno rukovoditi alatima kao što su Audacity (softver za uređivanje audio snimki), Paint.Net (softver za uređivanje slika i fotografija), VSDC Video Editor (softver za uređivanje video snimki) i Animiz Animated Video Maker (softver za uređivanje animiranih video prezentacija).

Očekuje se da će nakon cjelokupne edukacije sudionici unaprijediti znanja i vještine potrebne za samostalno, organizirano i strukturirano produciranje digitalnih obrazovnih sadržaja i e-tečaja u sustavu za e-učenje uz primjenu alata za osnovnu produkciju multimedije. Producirani sadržaji i alati unutar e-tečaja čine snažne alate za online nastavu i online podršku učioničkoj nastavi.

Projekt RCK ELPROS u potpunosti je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda te sredstvima Državnog proračuna u okviru poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“.

 

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Podcast 3-Denis Sušac

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content