REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Održan okrugli stol “Serviser kućanskih aparata”

Okrugli stol kao glavnu svrhu ima razmjenu iskustava i znanja među stručnjacima iz gospodarskog i obrazovnog sektora te utvrđivanje potrebnog sadržaja programa osposbljavanja u području servisa kućanskih aparata, što je ujedno i djelomična kvalifikacija obrazovanja na razini 2.

Današnji okrugli stol održan je pod temom „Serviser kućanskih aparata“ s ciljem utvrđivanja poreba na tržištu rada i trenutnog stanja u sektoru.

Profesor Anđelko Janjić, predstavio je sadržaje koji su zastupljeni u strukovnim kurikulumima te predstavio potrebe škole u smislu pokretanja novih zanimanja koja će biti ključna s obzirom na potrebe tržišta rada.

Nakon uvoda i predstavljanja potreba škole, predstavio se Dragutin Grabrović, predsjednik udruženja obrtnika i vlasnik servisa ELGRA. Naglasio je stanje na tržištu rada i veliku potrebu za kvalitetnim majstorima koji će obavljati posao servisera kućanskih aparata. Povela se diskusija o važnosti prakse unutar kurikuluma strukovnih škola te koliko godina obrazovanja je zapravo potrebno da bi osoba postala kvalificirani stručnjak na području za koje se školuje.

Za kraj okruglog stola održana je grupna diskusija i razmjena iskustva kako bi se utvrdili odgovori na pitanja poput: Imenovanja nastavnih cjelina te okvirni broj sati za izvođenje programa, profil nastavnika koji je potreban te koja su područja specijalizacije ključna za radnike u kontekstu potreba tržišta rada u regiji te na koji način će se pravilno izvesti osposobljavanje za poslove servisera kućanskih aparata.

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content