REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Održana edukacija o strategijama aktivnog učenja i poučavanja

Rck elpros naslovna

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

24. kolovoza 2021.

U sklopu projekta RCK ELPROS održana je edukacija o strategijama aktivnog učenja i poučavanja od 18.8.2021. do 20.8.2021. u Biogradu na moru. Voditelj edukacije je bio dr.sc. Boris Jokić. Na edukaciji je sudjelovalo ukupno 31 sudionik iz tri škole: Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci, Srednje škole Izidora Kršnjavoga Našice i Elektrotehničke i prometne škole Osijek.

Tijekom edukacije nastavnici su aktivno uz podršku predavača usvajali teme ishoda učenja i kompetencija, odabira medija, metoda za uvođenje strategija aktivnog učenja i poučavanja, utjecaje koji pojačavaju mogućnost aktivnog učenja kao i razloge za odabir pojedinih načina aktivnog učenja i poučavanja. Na kraju edukacije nastavnici su sudjelovali u određivanju načina praćenja i vrednovanja koji su najpogodniji za određenu metodu aktivnog učenja i poučavanja.

Projekt RCK ELPROS u potpunosti je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda te sredstvima Državnog proračuna u okviru poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“.

 

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content