REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Održana edukacija u Regionalnom centru kompetentnosti Tehnička škola Sisak

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

18. siječnja 2023.

Održana edukacija u Regionalnom centru kompetentnosti Tehnička škola Sisak

Nastavnici i učenici Regionalnog centra kompetentnosti Elektrotehnička i prometna škola Osijek posjetili su Regionalni centar kompetentnosti Tehnička škola Sisak gdje su u sklopu aktivnosti projekta RCK ELPROS razmijenili iskustva i sudjelovali na edukaciji iz područja automatizacije. Ova edukacija održana je s ciljem jačanja dodatnih kompetencija, razvijanja znanja i vještina u drugačijem okruženju  i s drugim tehnologijama od tehnologija koje su prisutne u RCK ELPROS. Predstavljeni su programi zanimanja, strategija i aktivnosti te tehnologije i oprema koja se koristi u školi.

Prvi dan edukacije, učenici su upoznati s opremom za automatizaciju, programiranjem PLC-a i izradom jednostavnog programa. Naučili su više o robotima, električnim motorima, senzorima i PLC-ovima. Drugi dan edukacije pokrivene su teme izrade start/stop programa u TIA Portalu (eng. Totally Integrated Automation Portal) te kako funkcionira automatizacija modela proizvodne linije. TIA Portal objedinjuje SIMATIC TIA proizvode u jedinstvenu programsku aplikaciju. Koristi se za konfiguraciju i programiranje PLC uređaja, ali i za vizualizaciju procesa u jedinstvenoj razvojnoj okolini te na taj način olakšavaju automatizaciju proizvodnih procesa.

Posjeta drugim RCK–ovima i educiranje učenika izvrsna je prilika za povezivanje i razmjenu iskustava, ali i učenje na primjerima dobre prakse te jačanje kompetencija i razvijanje novih vještina u području elektrotehnike i računalstva.

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content