REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Održana javna tribina: Prednosti i nedostaci programa za obrazovanje odraslih

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

2. lipnja 2023.

Dana 1. lipnja 2023. godine, u Zoo hotelu Osijek, održana je javna tribina posvećena raspravi o prednostima i nedostacima programa za obrazovanje odraslih koji se provode u sklopu projekta RCK ELPROS. Okupili su se predavači i polaznici programa za obrazovanje odraslih kako bi razmijenili mišljenja, iskustva i ideje o ovoj važnoj temi.

Uvodni dio tribine bio je posvećen objašnjenju obrazovanja odraslih i važnosti takvih programa za osobni i profesionalni razvoj, a zatim je uslijedila rasprava tijekom koje su sudionici u grupama iznijeli mnoge zanimljive argumente i perspektive razvijenih programa.

Programi koji se provode izvrsna su podloga za razvoj karijere u jednom od zanimanja budućnosti, zanimanja koja su već sada vrlo tražena na tržištu rada. Vrhunski predavači i moderna oprema polaznicima pružaju mogućnost rada i učenja u najsuvremenijim uvjetima. Polaznici uz teorijska znanja bruse i praktične vještine koje ih pripremaju za budućnost u sektoru elektrotehnike i računalstva. O kvaliteti razvijenih programa govori i velik interes za upis u pojedine programe poput Backend i Frontend developera. Razvoj IT sektora u Osječko-baranjskoj županiji uvelike je utjecao i na interes za ovim vrlo traženim zanimanjima, a polaznici su svjesni dobrobiti programa za osobni i profesionalni razvoj te svih mogućnosti koje im dodatno obrazovanje donosi.

Provedba ovih programa uvod je u jednu vrlo lijepu priču koju piše Regionalni centar kompetentnosti Elektrotehnička i prometna škola Osijek. Uskoro se planira provedba dva nova programa u području Blockchain i AR/VR tehnologije. Dva programa koja će zasigurno potaknuti interes zaljubljenika u tehnologiju koji žele svoju karijeru lansirati u budućnost i proširiti znanja i vještine u ovom području.

Ova tribina, pružila je dublji uvid u prednosti i nedostatke programa za obrazovanje odraslih. Sudionici su istaknuli važnost ovih programa u osobnom i profesionalnom razvoju odraslih, ali su također prepoznali prepreke s kojima se suočavaju kao polaznici. Kroz konstruktivnu raspravu, razmijenjena su znanja, iskustva i ideje koje će pomoći u daljnjem razvoju postojećih i novih programa obrazovanja odraslih te poboljšanju kvalitete u Regionalnom centru kompetentnosti ELPROS.

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content