REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Održana javna tribina „Važnost strukovnog obrazovanja – programi osposobljavanja i usavršavanja“

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

7. studenoga 2022.

Održana javna tribina „Važnost strukovnog obrazovanja – programi osposobljavanja i usavršavanja“

Strukovno obrazovanje ključan je faktor u razvoju kvalitetnog stručnog kadra za zanimanja budućnosti i smanjenje nezaposlenosti, a da je to zaista tako govori nam javna tribina koja je održana 7. studenoga u Zoo hotelu Osijek u sklopu projekta RCK ELPROS, referentni br. UP.03.3.1.04.0015. Referentni broj Poziva: UP.03.3.1.04 „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“.

Regionalni centar kompetentnosti ELPROS u suradnji sa stručnjacima iz sektora razvio je besplatne programe za osposobljavanje i usavršavanje odraslih osoba. Programi polaznicima nude priliku da usavrše svoje vještine i znanja u području elektrotehnike i računalstva te postanu traženi stručnjaci u deficitarnim zanimanjima. Više o programima i kompetencijama koje polaznici stječu rekla je pedagoginja Elektrotehničke i prometne škole Osijek, Blaženka Pul: „Programi osposobljavanja i usavršavanja stepenica su prema smanjenju nezaposlenosti te smatramo kako ćemo na ovaj način obrazovati kvalitetan stručan kadar koji će po završetku obrazovanja bez problema konkurirati na tržištu rada. Polaznici će osim teorije, učiti kroz praktičnu nastavu i raditi zadatke koje će u budućnosti obavljati na radnom mjestu.“

Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje predstavili su sustav obrazovanja putem vaučera te naveli izazove s kojima se susreću. Osim toga, istaknuli su važnost suradnje s ustanovama poput Regionalnog centra kompetentnosti ELPROS i utjecaj razvoja novih programa na smanjenje nezaposlenosti s obzirom na visoku potražnju za stručnim kadrom u određenim zanimanjima.

Tribina je potaknula raspravu koja je dala odgovore na važna pitanja za razvoj strukovnog obrazovanja poput utjecaja kvalitetnih obrazovnih programa na tržište, a vidljivo je kako nove tehnologije pozitivno utječu na razvoj i budućnost strukovnih zanimanja.

Svi obrazovni programi za odrasle osobe u sklopu Regionalnog centra kompetentnosti ELPROS u potpunosti su besplatni, a zainteresirani se mogu prijaviti putem kontakt obrasca na web stranici www.rck.elpros.net ili poslati poruku na e-mail adresu rck.elpros.osijek@gmail.com

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content