REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Održana početna konferencija projekta

Autor: admin

19. listopada 2021.

U petak, 15. listopada 2021. godine, u restoranu Sporthouse u Osijeku održana je početna konferencija projekta RCK ELPROS, financiranog iz poziva UP 03.3.1.04, Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju. Konferencija je održana sa svrhom informiranja javnosti o projektnim ciljevima te pripadajućim aktivnostima.

“Na ovoj uvodnoj konferenciji želimo javnosti prikazati koliko je napredovao naš projekt izgradnje i opremanja Regionalnog centra kompetentnosti. Dogradnjom naše škole dobili smo novi prostor od 2.000 kvadrata kojeg ćemo opremiti novom opremom, a u sklopu drugog dijela projekta nastojat ćemo osnaživati kompetencije naših učenika i osoblja te se snažnije povezivati s poduzetnicima i tvrtkama u okruženju. Na taj način stvorit ćemo jezgru obrazovanja radne snage u području elektrotehnike i računarstva. To je veliki projekt kojim ćemo razvijati nove programe u skladu s potrebama gospodarstva, a radit ćemo i na usavršavanju nastavnika kako bi i oni stekli nužna znanja koja će prenositi učenicima. Kao Regionalni centar kompetentnosti bit ćemo okrenuti i učenicima s područja svih pet slavonskih županija koji će moći dolaziti kod nas na praksu i upoznati se s radom na najmodernijoj opremi koja će se sastojati od laboratorija s obnovljivim izvorima energije, laboratorijima za automatizaciju i pogonsku tehniku, ali i kabineta za računalstvo. Učenici će na taj način, u jednom stvarnom okruženju moći kvalitetnije učiti i stjecati znanja i vještine”, rekao je ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek Antun Kovačić.

Dodao je kako će Projekt obuhvatiti 700 do 800 učenika, odnosno oko 500 učenika Elektrotehničke i prometne škole Osijek, a ostalo su učenici iz drugih slavonskih županija. Nakon izgradnje infrastrukture, bit će moguće i noćenje za 25 učenika koji će tako uz odrađivanje prakse u RCK-u moći i boraviti u Osijeku nekoliko dana.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin napomenuo je da ćemo se projektom RCK približiti praksi država zapadne Europe, na način da je za obavljanje određenih vrsta poslova dovoljno kvalitetno srednjoškolsko obrazovanje, a ne nužno fakultet, čime se ujedno potiču i osnažuju strukovna zanimanja jer je na tržištu rada vidljiv nedostatak kadra upravo ovog usmjerenja.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ-a Miranda Glavaš-Kul istaknula je kako je Osječko-baranjska županija izuzetno ponosna što na svom području ima dva regionalna centra kompetentnosti kojima je partner i podrška u svim aktivnostima koje provode.

Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Opertivni program Konkurentnosti i kohezija 2014-2020., te Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Nositelj projekta je Elektrotehnička i prometna škola Osijek.

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Podcast 3-Denis Sušac

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content