REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Održani koordinacijski sastanci s Obrtno tehničkom školom u Splitu

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

24. kolovoza 2022.

Regionalni centar kompetentnosti Obrtna tehnička škola Split ugostila je na trodnevnom boravku predstavnike Regionalnog centra kompetentnosti Elektrotehničke i prometne škole Osijek te projektni tim JU ŽRA OBŽ na koordinacijskim sastancima. Ovi koordinacijski sastanci održani su od 21. do 23. kolovoza s ciljem dogovora oko provedbe nadolazećih zajedničkih aktivnosti.

Tema prvog dana koordinacijskih sastanaka obuhvatila je projekte Regionalnih centara kompetentnosti u okviru OPERATIVNI PROGRAM UČINKOVITI LJUDSKI POTENCIJALI 2014.-2020., Europski socijalni fond, UP 03.3.1.04, Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstva. Održana je prezentacija projekta na temu: „Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti za elektrotehniku i računalstvo Splitsko-dalmatinske županije“ te potom i prvi koordinacijski sastanak koji je obuhvatio upoznavanje s novim članovima projektnog tima škole, dogovor oko buduće suradnje radi izbjegavanja dupliranja aktivnosti iz istog područja. Predstavljene su aktivnosti RCK Split koje će se održati u RCK ELPROS te gantograma i aktivnosti projekta RCK ELPROS koje će se održati u RCK Split. Osim toga, razmjenjena su iskustva i postignut je dogovor o predstavljanju projekta RCK ELPROS na ENTER konferenciji koja će se održati u Splitu.

Tijekom drugog dana koordinacijskih sastanaka obuhvaćena je tema: Projekti Regionalnih centara kompetentnosti u okviru OPERATIVNI PROGRAM KONKURETNOST I KOHEZIJA 2014.-2020., Europski fond za regionalni razvoj, KK 09.1.3.01, Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Sudionici su imali priliku obići prostore EduSplit, Obrtno tehničke školu Split i Regionalnog centra kompetentnosti Split. Na sastanku se potakla i rasprava vezana uz problematiku zgrade RCK Split koja je uzrokovana neriješenim imovinsko-pravnim odnosima te problematika javne nabave – dumping cijena s posljedicom usluga niske kvalitete.

Ovaj, a i budući koordinacijski sastanci od iznimne su važnosti za rad i napredak projekta te za koordinaciju svih aktivnosti koje se odvijaju ili će se tek odvijati u sklopu projekta.

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content