REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Održano studijsko putovanje u Škotskoj

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

17. listopada 2022.

Prošlog tjedna, u sklopu projekta RCK ELPROS, nastavnici i članovi projektnog tima boravili su u Škotskoj s ciljem razmjene iskustava i učenja na primjerima dobre prakse.

Edukativno putovanje započeli su posjetom Sveučilišta u Glasgowu gdje su obišli jedan od najstarijih kampusa te James Watt School of Engineering, vodeću ustanovu za razvoj i istraživanje koja posjeduje jaku kulturu inovacija i poduzetništva.
Kao primjer dobre prakse istaknuo se Istraživački centar na Sveučilištu u Strathclydu (AFRC), centar izvrsnosti u formiranju i razvoju istraživanja, posvećen poboljšanju proizvoda i procesa. Nastavnici i članovi projektnog tima slušali su prezentaciju na temu aditivne tehnologije te obišli laboratorije, radione i prostorije za razvoj proširene stvarnosti. Razmijenili su iskustva i znanja kako bi naučeno prenijeli u rad Regionalnog centra kompetentnosti ELPROS.
Konferencija i izložba „Manufacturing & Supply Chain Conference“, koja služi kao nacionalni forum za proizvođače i operatere uključene u povezane lance opskrbe iz cijele Škotske i svijeta, omogućila je posjetiteljima da se informiraju i saznaju novosti iz svijeta elektrotehnike i računalstva. Izložene su studije slučaja i tehničke prezentacije vodećih proizvodnih stručnjaka, a teme su obuhvatile:
• 3D printanje
• Digitalna proizvodnja
• Pametna tvornica
• Robotika i automatizacija
• Financiranje ulaganja
• Industrijski blok lanac
• Istraživanje i razvoj
• Precizno inženjerstvo
• Industrija 4.0

Posljednje dane, polaznici su proveli u Edinburghu gdje su obišli sveučilište i upoznali se s radom i aktivnostima koje se provode u sklopu sveučilišta.
Razgovor s robotom na Sveučilištu u Glasgowu, mogućnost razmjene i besplatnih edukacija u Istraživačkom centru na Sveučilištu u Strathclydu, izvrsni predavači lidera tvrtki u području elektrotehnike i računarstva na „Manufacturing and supply chain“ konferenciji, učinile su ovo putovanje iznimno korisnim i edukativnim za sve sudionike te vjerujemo kako je ovo samo početak još jedne internacionalne suradnje.

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content