REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Održan okrugli stol “Automatizacija i pogonske tehnike”

Okrugli stol kao glavnu svrhu ima razmjenu iskustava i znanja među stručnjacima iz gospodarskog i obrazovnog sektora te utvrđivanje potrebnog sadržaja programa usavršavanja u području automatizacije i pogonske tehnike (djelomična kvalifikacija na razini 5).

Današnji okrugli stol održan je pod temom „Automatizacija i pogonske tehnike“ s ciljem utvrđivanja užeg područja specijalizacije u automatizaciji i pogonskoj tehnici.

Uvodnu riječ  i kratko predstavljanje projekta održao je ravnatelj Elektrotehničke i Prometne škole u Osijeku, Antun Kovačić.

Nakon uvoda i predstavljanja obrazovanja odraslih, uslijedio je  govor profesorice Bojane Štulić koja je predstavila prikaz sadržaja iz područja Automatike i pogonske tehnologije trenutno zastupljenih u strukovnom kurikulumu. Potom je riječ preuzeo – prof. dr.sc. Željko Hederić s Fakulteta za Elektrotehniku, računarstvo i informacijske tehnologije te predstavio Nove trendove u području automatizacije i pogonske tehnike.

Za kraj okruglog stola održana je grupna diskusija i razmjena iskustva kako bi se utvrdili odgovori na pitanja poput: Imenovanja nastavnih cjelina te okvirni broj sati za izvođenje programa, profil nastavnika koji je potreban te koja su područja specijalizacije ključna za radnike u kontekstu potreba tržišta rada u regiji.

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content