REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Predstavnici projekta RCK ELPROS u posjeti zakladi „Prizma“ u Mariboru

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

17. prosinca 2021.

S ciljem jačanja kompetentnosti, predstavnici projekta RCK ELPROS uputili su se na studijsko putovanje u Maribor gdje su ih dočekali predstavnici zaklade „Prizma“.

Zaklada PRIZMA zajedno sa socijalnim partnerima promiče otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje stope nezaposlenosti te daje značajan doprinos poboljšanju socio-ekonomske situacije u regiji. Jedan je od ključnih igrača u regiji u povećanju mogućnosti zapošljavanja viška radnika i nezaposlenih te u promicanju njihove reintegracije na tržište rada. Aktivnosti Zaklade PRIZMA usmjerene su na potporu nezaposlenima i tvrtkama u kadrovskoj obnovi te izradi programa kadrovske obnove, planova razvoja ljudskih potencijala i planova obuke zaposlenika. Njezine djelatnosti uglavnom su usmjerene na savjetovanje o planiranju karijere, (samo)zapošljavanje, cjeloživotno učenje, mentorstvo, unapređenje kompetencija i vještina kroz obuku i druge mjere potpore za višak radnika i nezaposlene.

Osim zaklade, predstavnici su imali priliku posjetiti tvornicu Ledinek koja svoju dugogodišnju tradiciju gradi na izradi strojeva za obradu drva. Pod brendom LEDINEK zastupljene su četiri tvrtke: Ledinek Engineering d.o.o., Lestro Ledinek d.o.o., Ledinek Machinery and Equipment GmbH u Ledinek-TECH Vertriebs Gmbh. Uz inovacije i otkrivanje novih mogućnosti sukreiraju imidž drva u svijetu te jačaju vidljivost drvne industrije na ovim prostorima.

Ova suradnja, samo je jedna u nizu od suradnji koje će se održati u sklopu projekta s ciljem jačanja radnih kompetencija i osvješćivanja važnosti kontinuiranog obrazovanja i edukacije.

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content