REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Regionalni centar kompetentnosti Elektrotehničke i prometne škole Osijek u potrazi za novom generacijom izvrsnih učenika

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

2. lipnja 2022.

Regionalni centar kompetentnosti Elektrotehnička i prometna škola Osijek jedna je od najtraženijih strukovnih škola u Osječko-baranjskoj županiji koja radi uz kvalitetne i suvremene kurikulume, moderno opremljene laboratorije i educirane nastavnike, a kod učenika potiče kreativnost, inovativnost i osobni razvoj. Učenici dodatno znanje stječu sudjelujući u različitim izvannastavnim aktivnostima, projektima te erasmus+ mobilnosti gdje dobivaju priliku za stjecanje praktičnog iskustva.

Područje rada škole strukovno je obrazovanje u sektorima elektrotehnika i računalstvo te promet i logistika, a moguće je izabrati između šest različitih zanimanja: tehničar za računalstvo, elektrotehničar, tehničar za mehatroniku, tehničar za elektroniku, tehničar cestovnog prometa te vozač motornog vozila. Za ovim strukovnim zanimanjima javlja se velika potražnja na tržištu rada, a tome svjedoče polaznici koji po završetku školovanja odlaze na fakultet ili odmah započinju radni odnos te poslodavci koji navode kako se za pojedina zanimanja iz godine u godinu javlja manjak radnika.

Među najtraženijim zanimanjima ističe se smjer tehničar za računalstvo koji upisuje dva razredna odjeljenja. Tehničari za računalstvo uče prema aktualnom programu koji je prilagođen potrebama tržišta rada te novom strukovnom kurikulumu. Riječ je o modernom programu koji učenicima omogućava stjecanje znanja, vještina i sposobnosti cijenjenih u IT sektoru. Program je baziran na dizajnu te programiranju mobilnih i računalnih aplikacija – svemu onome što poslodavci traže.

Da učenici stvaraju kvalitetnu bazu za studije i odlične rezultate po završetku školovanja, dokaz je i priznanje za najuspješnije studente u akademskoj godini 2021./2022. koje je ravnatelju Antunu Kovačiću uručio prof.dr.sc. Tomislav Matić povodom obilježavanja 44. godišnjice fakulteta. Neizostavna je i suradnja s tvrtkama iz sektora elektrotehnike i računalstva koje redovito sudjeluju  u različitim školskim aktivnostima, iznenade se kvalitetom i znanjem učenika te im kroz stručnu praksu pomažu u razvoju njihove buduće karijere.

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Podcast 3-Denis Sušac

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content