REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

U Osijeku započela međunarodna izložba  inovacija – Budi uzor/Inova 2022.

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

12. listopada 2022.

46. Hrvatski salon inovacija – INOVA 2022. i 18. izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova – Budi uzor 2022. održava se u Osijek od 12. do 14. listopada.

Mall Osijek, okupio je sudionike iz 23 različite države diljem svijeta koji se predstavljaju sa svojim idejama, inovacijama i poslovnim planovima, pod motom „Tjedan inovacija“. Izložba je namijenjena inovatorima i nositeljima poslovnih ideja koji žele ispitati tržišnu vrijednost svoje inovacije i započeti poslovanje. Svečano otvorenje upotpunjeno je interaktivnim panelom pod nazivom „BUDI UZOR uz primjenu digitalizacije i zelene tranzicije“, na kojem su sudjelovali predstavnici različitih poduzeća i institucija.

Regionalni centar kompetentnosti Elektrotehnička i prometna škola Osijek, predstavit će svoj rad i inovacije. Učenik četvrtog razreda smjera tehničar za računalstvo, Danijel Krišto, ističe: „Na Inovi se predstavljam s „LoRa“ IoT uređajem koji se sastoji od primarno dva uređaja koja komuniciraju radio vezom, koja može doseći domet između 2 do 15 kilometara uz pomoć antena. Primarno je namijenjen za upotrebu u poljoprivredi i sličnim djelatnostima gdje se treba mjeriti više međusobno udaljenih vrijednosti. Olakšava prikupljanje svih podataka, a osoba ne mora obilaziti različite lokacije već uređaj sam javlja informacije unutar 15 kilometara, a podaci se spremaju na mobilnu aplikaciju što korisniku omogućava da u bilo kojem trenu vidi vrijednosti koje je uređaj primio.“

Svi posjetitelji, među inovacijama pronaći će i potpuno jednostavne izume koji mogu olakšati svakodnevni život. Osim izložbenog prostora, ovo je izvrsno mjesto za dobivanje ključnih informacija u vezi poslovanja, mjesto za pronalazak budućih partnera, kupaca, dobavljača ili djelatnika. Izložba je podređena povećanju konkurentnosti i olakšavanju nastupa na EU tržištu uz  pomoć Europske poduzetničke mreže EEN te potiče suradnju i „networking“ s ciljem rasta poduzeća i kvalitetnijeg razvoja ideja. U sklopu izložbe održava se i natjecanje u pisanju poslovnih planova „Budi uzor“, a svi posjetitelji mogu uživati i u Slavonskom kutku gdje obiteljska poljoprivredna gospodarstva izlažu svoje specijalitete, delicije i suvenire.

Ovakvi događaji izvrsna su prilika za razvoj ideja i poticanje kreativnog stvaralaštva mladih izumitelja, a među njima neizostavno mjesto zauzimaju i polaznici Regionalnog centra kompetentnosti ELPROS.

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content