REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

U Vukovaru održana konferencija “Kako politikama rada i kontinuiranim ulaganjem u obrazovanje potaknuti gospodarski razvoj”

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

12. srpnja 2022.

Danas je održana konferencija HUP-a u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i  Veleučilištem Lavoslav Ružička u Vukovaru, a na njoj su sudjelovali i predstavnici projekta RCK ELPROS.

U okviru panel rasprave, govorilo se o značaju povezivanja obrazovanja i tržišta rada, ulozi poslodavaca u Hrvatskom kvalifikacijskom okviru, ulozi države u kreiranju mjera i politika rada, aktivnim politikama zapošljavanja te trenutnom stanju na našem tržištu rada s posebnim naglaskom na stanje u Slavoniji i Baranji. Ministarstvo je predstavilo Mjere aktivne politike zapošljavanja kao i aktualnu mjeru iz Nacionalnog plana otpornosti i oporavka – vaučere za obrazovanje zaposlenih i nezaposlenih osoba. Predstavnici HUP-a, ovom su prilikom predstavili i rezultate projekta „Implementacija HKO-a i razvoj alata u povezivanju obrazovanja i tržišta rada“.

Ova zanimljiva panel rasprava uvelike je dotaknula teme poveznice s našim Regionalnim centrom kompetentnosti. U sklopu projekta RCK ELPROS, u tijeku je niz aktivnosti kojima se jačaju kompetencije nastavnika, a pripremaju se i programi obrazovanja odraslih koji su usmjereni prema potrebama tržišta rada. Poslodavci su svojim sudjelovanjem u projektnim aktivnostima izrekli ono što im treba i na taj način je započelo dugoročno povezivanje i suradnja između sektora obrazovanja i tržišta rada.

U konačnici, glavni cilj je proizvesti kvalitetno obrazovanu radnu snagu koja će po završetku školovanja doći na tržište rada te svojim znanjem i vještinama biti konkurentna, a Regionalni centar kompetentnosti ELPROS izvrstan je odabir sa širokim spektrom zanimanja koji su traženi na tržištu rada.

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content