REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Uspješna provedba projektnih aktivnosti s ciljem jačanja strukovnog obrazovanja

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

21. kolovoza 2023.

Uspješna provedba projektnih aktivnosti s ciljem jačanja strukovnog obrazovanja

Regionalni centar kompetentnosti Elektrotehničke i prometne škole Osijek, brojnim projektnim aktivnostima radi na unapređenju strukovnog obrazovanja u regiji. Od samog početka, s jasnom vizijom da postane vodeći centar izvrsnosti u području elektrotehnike i računalstva, stvara kvalificiranu radnu snagu koja će zadovoljavati najnovije potrebe tržišta rada.

U proteklom razdoblju, Regionalni centar kompetentnosti ELPROS proveo je niz edukacija i praktičnih radionica koje su omogućile učenicima i nastavnicima da steknu nova znanja i vještine u skladu s najnovijim tehnologijama i trendovima u industriji. ”Projektne aktivnosti pokazale su se kao izvrsna prilika za darovite učenike. Kroz vodstvo i mentoriranje stručnog kadra razvijali su svoje ideje. Osim toga, pripremali su se i za različite sajmove i izložbe gdje su redovito briljirali. Uloženo je u modernizaciju opreme i infrastrukture, a time je učenicima omogućeno suvremeno okruženje za učenje i praktičan rad. ” – ističe strukovni učitelj Miroslav Delač.

Različite projektne aktivnosti uključivale su i suradnju s lokalnim tvrtkama i dionicima iz sektora elektrotehnike i računalstva, što je rezultiralo stvaranjem prilika da učenici steknu praktično iskustvo i povežu se s potencijalnim budućim poslodavcima. Također, kroz studijska putovanja i posjete ostvarene su suradnje s drugim stručnim obrazovnim institucijama u regiji i inozemstvu, što je omogućilo razmjenu znanja i iskustava te implementaciju najboljih praksi u području strukovnog obrazovanja.

Rezultati ovih aktivnosti imat će dugoročan pozitivan utjecaj na strukovno obrazovanje u regiji i doprinijeti gospodarskom razvoju i konkurentnosti sadašnjih i budućih učenika. Regionalni centar kompetentnosti ELPROS nastavit će raditi na daljnjem razvoju i unapređenju svojih programa i aktivnosti te aktivno stvarati prilike za poticanje kreativnost i razvoj učenika.

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content