REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Vrhunski programi za obrazovanje odraslih počeli s provedbom

uvodno predavanje

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

15. veljače 2023.

Vrhunski programi za obrazovanje odraslih počeli s provedbom

U posljednje vrijeme vidljivo je kako je potreba za kvalitetno obrazovanim radnicima sve veća. Pojedini dijelovi sektora elektrotehnike i računalstva bilježe manjak zainteresiranih kandidata za obavljanje određenih poslova, a klijenti dugo čekaju na red kod majstora i stručnjaka za računalne i elektro poslove.

Kako bi smanjili broj nezaposlenih i povećali svijest o vrlo traženim strukovnim zanimanjima, zanimanjima budućnosti, Regionalni centar kompetentnosti ELPROS razvio je nove programe osposobljavanja i usavršavanja koji su tijekom ovog tjedna počeli s provedbom.

Svoje mjesto u Regionalnom centru kompetentnost ELPROS našli su programi za zanimanja: Pomoćnik u izvedbi elektroinstalacija, Pomoćnik u montiranju elektroničkih komunikacija, Serviser kućanskih aparata, Specijalist za računalne mreže, Specijalist za automatizaciju i pogonsku tehniku te Frontend i Backend programer. Programi su razvijeni u skladu s najnovijim potrebama tržišta rada u suradnji s poslodavcima koji su istaknuli glavne potrebe u sektoru i što sve traže kod kandidata koji se prijavljuju za posao.

Svi polaznici ovih programa imaju na raspolaganju najnoviju opremu koja im omogućuje kvalitetan rad u motivirajućem okruženju, vrhunske predavače i mogućnost konzultacija po potrebi. Uz teoriju i samostalan rad, provodi se i praktična nastava gdje će polaznici naučiti iz prve ruke stvari poput: popravka malih uređaja, provedbe električnih vodova, montaže, upravljanja procesima i razvoja vlastite mobilne aplikacije.Po završetku programa, polaznici stječu novo zanimanje koje im otvara širok spektar mogućnosti i lansira ih kao vrlo konkurentne kandidate na tržište rada.

U Regionalnom centru kompetentnosti ELPROS nastavljamo poticati izvrsnost i razvijati obrazovnu radnu snagu koja aktivno pridonosi tržištu grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content