REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Započeo ciklus edukacije „Biti poduzetnik“

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

4. listopada 2022.

Započeo ciklus edukacije „Biti poduzetnik“

U sklopu projekta RCK ELPROS započela je edukacija pod nazivom „Biti poduzetnik“ koja se održava u suradnji s Centrom za poduzetništvo. Ova edukacija namijenjena je za 120 učenika u tri škole – Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci i Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice, a u svakoj školi održavaju su edukacije u trajanju od tri dana.

Edukacija „Biti poduzetnik“ obuhvaća teme:

· Generiranje poslovne ideje – metode i tehnike

· Pravni oblici poslovanja

· Razvoj poslovnog modela

· Izvori financiranja za poslovni poduhvat

· Samozapošljavanje HZZ – Mjere HZZ

· Dehidrirani poslovni plan

· Poduzetničke vještine

Za poticajno okruženje i razvoj poduzetničkih vještina zaslužna je okolina. Od najranije dobi odgajatelji, roditelji, nastavnici i stručni suradnici odgojno-obrazovnih institucija edukacijom i odgojem podupiru razvoj poduzetničkih kompetencija kod djece i mladih. Osim što poduzetništvo kod mladih razvija spremnost na preuzimanje inicijative, kreativnost i samopouzdanje, potiče ih da djeluju na društveno odgovoran način te da razmišljaju kritički. Poduzetništvo je vještina koja je korisna u različitim aspektima života, a poduzetnički način razmišljanja omogućuje pretvaranje ideja u djelo, identificiranje problema koji se mogu naći na putu te pomaže u razvijanju osjećaja odgovornosti.

Regionalni centar kompetentnosti ELPROS povezuje se kroz različite aktivnosti s gospodarstvom, tržištem rada i lokalnom zajednicom, a cilj je pružanje mogućnosti za razvoj te osnaživanje i poticanje procesa usvajanja poduzetničkog načina razmišljanja i djelovanja kod svih polaznika.

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content