REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

Osijek

Istarska 3, 31000 Osijek
031/289-829; 031/289-830
ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr
OIB: 28015293209

Q&A programi osposobljavanja i usavršavanja

Autor: Emma

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u elektrotehnici i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

7. listopada 2022.

Q&A programi osposobljavanja i usavršavanja

Što je osposobljavanje i tko ga može upisati?

Program osposobljavanja namijenjen je odraslim osobama koje su završile osnovnoškolsko obrazovanje te žele dodatnu izobrazbu. Programi osposobljavanja provodit će se u području elektrotehnike i računalstva. Zbog velike potrebe poslodavaca za specifičnim vještinama i zanimanjima, izradili smo tri programa za osposobljavanje. Polaznicima su osigurani vrhunski predavači, najnovije tehnologije i oprema za rad te prostori za izvođenje praktične i teorijske nastave.

Što je usavršavanje i tko ga može upisati?

Program usavršavanja namijenjen je odraslim osoba koje su završile gimnaziju ili četverogodišnju strukovnu školu, a žele steći dodatno obrazovanje u području elektrotehnike i računalstva. Zbog velike potrebe poslodavaca za specifičnim vještinama i zanimanjima, izradili smo četiri programa za usavršavanje. Polaznicima su osigurani vrhunski predavači, najnovije tehnologije i oprema za rad te prostori za izvođenje praktične i teorijske nastave.

Koje programe osposobljavanja mogu odabrati?

Polaznici mogu odabrati između tri različita programa osposobljavanja, a po završetku programa stječu zanimanje koje im se upisuje u radnu knjižicu:

1. Elektroinstalater/ka početnik/ca

2. Monter/ka elektroničkih komunikacija

3. Serviser/ka kućanskih aparata početnik/ca

Koje programe usavršavanja mogu odabrati?

Polaznici mogu odabrati između četiri različita programa usavršavanja, a po završetku programa stječu zanimanje koje im se upisuje u radnu knjižicu:

1. Backend programer

2. Frontend programer

3. Stručnjak/stručnjakinja za računalne mreže

4. Stručnjak/Stručnjakinja za automatizaciju i pogonsku tehniku

Tko će držati predavanja na programima za obrazovanje odraslih?

Predavači koji će voditi programe za obrazovanje odraslih, vrhunski su stručnjaci iz sektora elektrotehnike i računalstva. Programi su izrađeni u uskoj suradnji s poduzetnicima iz sektora te omogućuju budućim polaznicima pristup najnovijim informacijama i radu s modernim tehnologijama.

Gdje će se održavati programi za obrazovanje odraslih?

Programi za obrazovanje odraslih, provode se u sklopu Regionalnog centra kompetentnosti Elektrotehničke i prometne škole Osijek koji se nalazi na adresi Istarska ulica 3 u Osijeku.

Cijena programa za obrazovanje odraslih?

Programi osposobljavanja i usavršavanja su besplatni za vrijeme trajanja projekta RCK ELPROS ( do 6.12.2023.), a nakon toga programi će se naplaćivati.

Od čega se sastoje programi?

Programi za obrazovanje odraslih sastoje se od teorijske i praktične nastave te konzultativno-instruktivne nastave, a polaznici će po završetku polagati završni ispit kako bi stekli potvrdu o završetku programa za određeno zanimanje.

Kako i koga mogu kontaktirati za više informacija?

Dodatna pitanja vezana uz upis u jedan od navedenih programa i druge informacije možete poslati na rck.elpros.osijek@gmail.com ili ispuniti kontakt obrazac koji se nalazi na web stranici https://rck.elpros.net

Možda će Vas zanimati i ovo …

Podcast 4-Srđan Kovačević

Elektrotehnička i prometna škola Osijek( ELPROS) u srpnju 2018. od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je...

Skip to content